Gaziantep GastroANTEP’e hazır
GAZİANTEP (İGFA) –Gazi şehrinin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yöresel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla 16-24 Eylül tarihleri arasında 5. kez düzenlenecek olan GastroANTEP, gastronominin önde gelen isimleriyle panel, söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak. ve ünlü sanatkarlar sahne alacak.
FESTİVAL 8 GÜN SÜRECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen, dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivali ile birleştirilen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali ile ziyaretçiler, yerli ve yabancı turistler eğlenceli bir hafta yaşayacak. .
Festival kapsamında bu yıl gastronominin önde gelen isimleri Gaziantep’te buluşacak. Ödüllü şefler, alanında uzman isimlerle panel ve söyleşilerin yanı sıra yerel lezzetlerin kullanıldığı atölye çalışmaları da düzenleyecek. Festivalde hem sokak lezzetleri hem de yerel ürünler stantlarda yer alacak.
7 FARKLI ÜLKEDEN 13 ŞEF ZİYARETÇİLERİ LEZZET SEYAHATİNE ÇIKARACAK!
Festivalde Belçika’dan Marc Pauquet, İspanya’dan Juanjo Lopez, Portekiz’den Martina Puigvert Puigdevall, Joao Oliveira, Joana Artieda, İtalya’dan Franco Sultano, Floriano Pellegrino, Fabrizio Fiorani, Claudio Chinali, Fransa’dan Alan Geaam, Fabrizio Fiorani, Jordan Ali yer alıyor. Türkiye’den Alghizzawi ve Lübnan’dan Joe Barza, Gaziantep eserlerini yorumlayarak atölye çalışmaları ve yaratıcı yemek gösterileri düzenleyecek.
22 TÜRK ŞEFTEN ATÖLYE, PANEL VE RÖPORTAJ!
Kadayıf alanında öne çıkan Türk aşçılar Ömür Akkor, Cüneyt Asan, Harun Reşit Dönmez, Eyüp Kemal Sevinç ve Ali Usta, atölyelerde yine hünerlerini sergileyerek misafirlerin damak tadına dokunacak. Ayrıca “Coğrafi İşaretli Yöresel Ürünleri Dünya Gastronomisine Tanıtmak İçin Yıldız Şeflerin Yaptığı Öncü Girişimler” başlıklı panelde Zeynep Pınar Taşdemir, Serkan Aksoy, Cihan Çetinkaya, Mevlüt Özkaya da konuşmacı olarak yer alacak.